Det lød som en virkelig dum idé, da jeg hørte om det første gang. Hvorfor i al verden skal der en Tesla i kredsløb om jorden, var det første jeg tænkte. Jeg synes faktisk ikke det klædte den ellers på mange måde ydmyge Elon Musk, sådan at “misbruge” Tesla brandet i forbindelse med hans SpaceX projekt.

Men nu giver det hele mening

Elon Musk ville i virkeligheden bringe os noget meget større end bare at lave et lille gimmick – han ville give os et helt nyt perspektiv på jorden. Jeg tror han ville give alle et lille glimt af hvor små vi er i det store kosmos.

Livestream fra SpaceX

Du behøver ikke se videoen i realtime, med mindre du er helt tosset med stilheden og intethed. Men prøv at spol lidt frem i de mange timers optagelse af vores lille planet og ja en Tesla Roadster med chauffør. Det giver virkelig et helt nyt perspektiv på livet på jorden.

Hvad er SpaceX?

Den 6. februar 2018 klokken 21:45 dansk tid blev der skrevet historie. Det Elon Musk-ejede SpaceX lykkedes ikke bare med at sende verdens kraftigste rumraket mod Mars, men det lykkedes dem samtidigt også at lande de to yderste løfteraketter i sikker stil på jorden igen – det er ret vild ingeniør trylleri.

Du kan se de imponerende præstrationer lige her:

Den 70 meter høje Falcon Heavy fra SpaceX er den kraftigste amerikanske rumraket siden Saturn V. Dengang sendte NASA mennesker til Månen i forbindelse med Apollo-missionerne mellem 1969 og 1972.

Her kan du se de to løfteraketter lande sikkert på jorden igen:

Pin It on Pinterest

Share This